Társasjátékok

Gyerekkoromban nagyon szerettem a társasjátékokat, hétfő esténként, gyakran foglaltuk le magunkat ezzel, mivel akkoriban nem volt adás a tévében. De más napokon is sokat játszottunk. Kedvencem volt az “Otthontól az iskoláig” és a “Ki nevet a végén”. Az utóbbival még 19-20 éves koromban is játszottunk a barátokkal. Élveztük, ahogy kiütöttük egymás bábuit. Néha elgondolkodom, hogy most is jó lenne ilyen adásszünetes nap. A mai gyerekek meglátásom szerint semmilyen játékot nem tudnak játszani, csak verekedőset, amit a tévében látnak. Nem tudom, hogy a mai szülőknek sem voltak már társasjátékai, de a mostani tanítványaimnak nincsenek. Ezért is csináltunk egyszer technika vagy rajz órán társast
Tegnap turkálókban jártunk, és az egyik helyen “kincsekre” bukkantam. Sikerült 500 Ft-ért három társasjátékot vásárolnom, amit nem a lányaimnak vettem, lévén ők már 21 és 23 évesek, hanem a “gyerekeimnek”. Hétfőn le is viszem őket, és amint lesz időnk, ki is próbáljuk. Kettő jó a környezetismerethez, a harmadik pedig emlékezet- és figyelemfejlesztő játék. Sajnos szabály csak az egyikhez van, az is németül, de valamit majd kitalálok. Ha esetleg valaki ismeri, szívesen venném a segítségét.

Kedvenc oldalam a CanadaHun, ahol többek között sok letölthető társasjáték található, de egyéb hasznos dolgokat is el lehet érni. Nézzetek szét, biztosan vissza fogtok járni.

Vélemény, hozzászólás?