Karácsonyi és téli ajtódíszek

Tudom, hogy a karácsony sok ember számára a szeretet ünnepe, és mindenféle csilli-villi dísszel hangsúlyozza a fontosságát. Mások inkább az egyházi vonatkozást, Jézus születését helyezik a középpontba.  Szerintem, és biztos nem vagyok vele egyedül, ez az egyik legszebb ünnepünk, függetlenül attól, hogy ki honnan közelíti meg.
Az iskolában minden évben olvasunk karácsonyhoz kapcsolódó történeteket, verseket, dalokat tanulunk, rajzolunk és különféle díszeket készítünk, így várjuk az ünnep eljövetelét. Tavalyelőtt ilyen ajtódíszt készítettünk a tanulókkal. A koszorú alapot előre meghajtottam a fenyőgirlandból, majd a gyerekekkel  közösen gyönggyel körbetekertük. Ezután papírból hajtogattunk egy Mikulást. Ez került középre egy szalag segítségével. Egyszerű és mutatós. Igaz?
Korábban már mutattam nektek őszi ajtókoszorúkat, most jöjjön néhány karácsonyi. Ezek közül fogunk majd egyet elkészíteni a gyerekekkel. Bár ezek dekorgumiból készültek, és bizonyára sokkal mutatósabbak is, mi kartonból fogjuk elkészíteni. 

Sajnos a “lelőhelyre” már nem emlékszem, csak annyit tudok, hogy külföldi oldalról való. Bárki is készítette, őt illeti a dicséret. 

Vélemény, hozzászólás?