Hóemberes tevékenységeink

Mivel a múlt héten előre ellőttem az ötleteimet, a hétre nem sok minden maradt, mint hogy közzétegyem, nálunk hogyan sikerült a kivitelezés.

1. Dobj egy hóembert

Nagyon szeretik ezt a dobálós rajzolós játékot, és szerencsémre pár napja egy pingvineset találtam. Így a jövő hétre is akad mit dobálniuk.

2. Pingvines igekötős

Annyira szeretik, hogy ők kérik, azzal játsszunk. A már korábban említett játék mellé kitaláltam egy gyorsabb játékot is. Szókártyákat tettem a táblára, sorba mentünk, és minden szónál azok álltak fel, akiknek az igekötője illett az adott igéhez. 5 igét tettem fel, aki mind az ötnél jól állt fel, vagy maradt ülve, a végén piros pontot (nálam levonó helyettesíti) kapott.

3. Társasjáték a szófajokkal

Először 1 táblával játszottunk, asztalonként voltak a csapatok, és minden körben más jött ki. Ez így kicsit uncsi volt, de mikor mindenki a saját asztalánál játszott külön táblán, izgalmassá vált ez a játék is.

A közös játék győztes csapata

4. Építs hóembert

Ahogy már említettem, ennek az ötletét Mariannál láttam. Az benne a jó, hogy egy játékra kb. 5 perc elég, így belefér a reggeli 3/4 8-8 közötti időszakba. Többször játszottuk ezt is a héten.

5. Naptár
Matekból az idő mérését tanultuk. Miután megbeszéltük, hogy melyik hónap hány napos, egy hét hány nap, átváltásokat végeztünk, technika órán megkapták a már korábban bemutatott naptár januári oldalát. Ezt színezték ki és vitték haza, a nap végi kapkodásban erről “csoportkép” sajnos nem készült.
6. Virág mutatott egy festési technikát, amit rajzórán ki is próbáltunk. Sajnos az idén nagyon rossz minőségűek a rajzlapok (mindenki a legolcsóbbat vette), szétfolyik a festék (vízfestékünk van, azzal dolgozunk), elázik a papír, hiába vigyáz.  Éppen ezért a munkák sem sikerültek hej de jól, de gondoltam, tavasszal is készítünk majd hasonlót, az remélhetőleg jobb lesz.
Szerintem mozgalmas, élményekben gazdag hetet zártunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.