Föld napja – nálunk

Az utóbbi időben annyira összejöttek a dolgok, hogy sajnos kevesebb idő jut a blogbejegyzésekre, mint ahogy szeretném. Van is néhány dolog, amit időhiány miatt nem tudok sem az osztályomban megvalósítani, sem a blogon keresztül megosztani.
A Föld napjához kapcsolódóan viszont annyi mindent csináltunk, hogy ezt muszáj megmutatnom.
A múlt héten környezetismeret órán éppen lakóhelyünk volt a téma, (annak tisztán tartása) és a környezetszennyezés. Így sor kerülhetett néhány feladat megoldására. (Itt mutattam a feladatokat.) Rajz órán plakátot készítettünk, (aki hamarabb elkészült kapott egy kis színezős feladatot) de jutott egy-egy feladat matek és magyarórára is.

A kép forrása
A héten folytattuk: volt egy kis vetélkedő, tegnap pedig túráztunk egy nagyot az alsó tagozatos gyerekekkel. A gyerekek annyira ügyesek voltak, hogy két első helyezett csapat lett a négyből, így villámkérdéssel dőlt el a végső sorrend. A feladatokat a korábbi bejegyzésben mutatott oldalakról válogattam, a szókeresőt én készítettem.
Közmondások és jelentésük Virág lapbookjából

Szerencsére az út során nem sok szemétre bukkantunk, de a végén majdnem mi növeltük a szemetelők számát. Hát, nem elég egy nap, hogy megváltoztassuk minden gyerek rossz szokását, és  rászoktassuk őket a környezetük védelmére. 

6 Comments

Vélemény, hozzászólás?