Horgolni tanulok 2. Amigurumi ötletek

Ahogy ígértem, jöjjön a következő két-három állatka. A nyusziba nem hiszem, hogy még egyszer belefognék, a kis részek horgolása és összevarrása sok időt elvett. Szerintem ennyi idő alatt két egyszerűbb figurát tudtam volna horgolni. A kisebbik lányom választotta, és ugye, ha már kikértem a véleményét, nem illik megsérteni, ezért készült ő. Angol nyelvű leírás alapján dolgoztam, meg a józan paraszti eszem szerint.  A bajusz nekem nem tetszett, így lehagytam. Szerintem jó lett. A leírást itt találjátok.

A teknős is angol leírás alapján készült, könnyű is volt, míg egy olyan mondathoz nem értem, amit nem tudtam lefordítani. ( take hook out leaving loop, put hook through 1st dc & pull loop through) Mert ugye a webfordító nem tanul horgolni, én meg nem tudok angolul. Így maradt a rögtönzés. (Még az is lehet, hogy azt csináltam, amit kellett volna.) 

Szerencsére hasonlót találtam a Youtube-on, így biztos, hogy horgolok még az első esetlenkén felül legalább egyet, ami már “szakszerűen” lesz elkészítve.

Ez a cicafej pár napja készült, ma varrtam rá a szemeket, orrot, szájat, bajszot. A fej gömbformája és a fül leírása innen. Köszönet érte a feltöltőnek. 

7 Comments

 1. Teljesen tönkre tettél ezekkel a horgolásokkal…
  Annyira tetszenek! A baglyokért teljesen oda, meg vissza vagyok…
  Kár, hogy nem hamarabb tetted fel a képet, akkor amikor a lányok még nem voltak itthon. Sebaj, majd keresek rá valami alkalmat és megpróbálom, bár a horgolás nagyon messze áll tőlem…
  – vagy én tőle, de biztos, hogy nem lesz a kedvencem. (mert már egyszer sikertelenül megpróbáltam)
  😉

  1. Vágj bele, el nem lehet rontani, ezt a következtetést vontam le a két hét horgolás után. Én például tegnap jöttem rá, hogy nem is azzal a pálcával horgoltam egy manót, mint amit az angol leírás mondott. Így is jó lett. :))

 2. A horgolás egy ragály" s aki elkapja annak vége van!!! D:)) nem szabadul tőle!!! Ügyes vagy Icu! Lassan profi leszel! Héj"…várj meg!!! Angol meg izé-mizé! Többet értesz mint én!!! Jobb lesz belehúznom, mert csiga leszek melletted!!!
  Egyébként klassz kendő rajzot kaptam és egy poncsó is bizgatja rendesen! Holnap nézek fonalat…elég gyér a rendelkezésre álló készlet, de megnézem! Utazásra remek elfoglaltság lenne! Liza most a Monsterhight" babáival üldöz, hogy horgoljak ruhákat nekik…azt sem úszom meg.
  Puszillak és minden jót neked! Kellemes kikapcsolódást!

  1. Nagyon aranyos vagy. Az angol nem nagyon megy, de elhatároztam, hogy valahogy utánajárok a dolgoknak. A magyar kifejezésekkel is hadilábon állok, szerintem többféle elnevezéssel illetik ugyanazt a horgolási formát. Nagy dolgokba nem hiszem, hogy belevágnék. Mi már kinőttünk a babázásból, de rákeresek erre a Monsterhight babára. Valami szörny? Ugyanígy gondban vagyok az aktuális mesesorozatokkal is. Bezzeg régen csodálkozva néztem a kolléganőt, hogy mi az, hogy nem ismeri a meséket. Jó nyaralást nektek! Puszi. :))

 3. Igen! Szörny barbi baba féle!!! D:)) mindene szétszedhető apró darabokra…
  Szeretnék egy kendőt vagy poncsót horgolni! Csak nincs fonalam…ma akartam venni, amikor fodrászhoz mentem, de a sógornőm értem jött, hogy haza hozzon és nem akartam feltartani…de az is lehet, hogy nem lett volna szép fonal!
  Szia Icu!!!

 4. Nagyon cuki!!!!Te pedig nagyon ügyes vagy:))Gratulálok!Én is egyfolytában horgolok,még a munkahelyen is,amikor a kicsik alszanak…:)Nem sokára jövök a képekkel is.További jó horgolást kívánok Neked,csak így tovább.
  Egyébként pontosan úgy van,ahogy gondolod,egy-egy horgolási formának több elnevezése is van,de hamar ki fogod tapasztalni,mert nagyon szorgalmas diák vagy:)))
  Puszi

Vélemény, hozzászólás?