Összeadás gyakorlása kreatívan

Minden osztály (de különösen az elsősök) számára fontos, hogy a tanulás ne váljék egyhangúvá, unalmassá. Miért kellene a matek könyvben 20 összeadást megoldani, ha lehet tevékenykedéssel is? A gyerekek bizonyára jobban élveznék, mint a könyvet. Itt találtam azokat az ötleteket, melyekkel összeadást végeznek, de közben nem a könyvet bámulják. (Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség a könyvre, de pár perc ilyen játékos tevékenykedés feldobja az órát, vagy az otthoni gyakorlást.) 
1. A tanulóknak az  összeadás eredményeit kell az egyenlőségjel után tenni.
019
2. Igaz-hamis
A műveletek elvégzése után a megfelelő helyre kell tenni a feladatokat.
020
3. Csoportosítás eredmények szerint
017
4. Csipeszes
001
5. Feladatlapos színezős
010

Ugye, hogy azért így sokkal érdekesebb? Aki ellátogat az oldalra, meg is tudja vásárolni ezeket a feladatlapokat, de úgy gondolom, az ötletet felhasználva bárki tud készíteni hasonlót. Jövőre leszek elsős, a nyári szünetre már van egy feladatom. :))

4 Comments

  1. Látom elkezdődött az iskola!!!!!!!!
    Nálunk is! Liza most még lelkes…a nyári olvasmányát már ki is olvasta…már csak a fejezetek tartalmát írja! Első kettőnél kicsit segítettem…ma már teljesen egyedül írta! Olyan érdekes volt, mert többször is előfordult, hogy ugyan azt fogalmazta meg szóról szóra!!! 2-szer pontosan! De érdekesnek találtam! Egyébként a zenei ízlésünk is nagyon hasonló! Fura dolgok ezek, de jó érzés!
    Minden jót kedves Sucika!

  2. Tisztelettel kérem adjon tájékoztatást hogy szülőknek is lehet ilyet vásárolni mert ha igen mennyiért 1 osztályos a kisfiam és ez sokat segítene neki a tanulásba .És van e hasonló betűk tanulásához vagy szavak,mondatok összeolvasásába adna nagy segítséget Köszönettel Tisztelettel Cséplőné Komáromi Éva Szülő

Vélemény, hozzászólás?