Kincsek Valikától – Hóemberes mobil

Pár hónapig volt egy új kolléganőnk. Nagyon megszerettük e rövid idő alatt, mondhatom azt, hogy szinte minden tekintetben egy húron pendültünk. Nagyon sajnáljuk, hogy csak eddig tartott a dolog, mivel egy fantasztikus embert ismerhettünk meg a személyében. 
Bár azt mondják, hogy kevés az ilyen pedagógus, de ő is egy azok közül, aki szívvel lélekkel csinálta, amit kellett. Sőt, még annál is jobban.
Múlt szerdán írt, hogy másnap beugrik hozzánk, van egy kis holmija, amit a húgomra és rám „hagy”. Csütörtökön meg is érkezett a több doboznyi kartonnal, festékkel, dekorgumival, fűzőlapokkal, sablonokkal kész munkadarabokkal, és elkészítésre váró, már előrajzolt alapokkal. Fel sem tudom sorolni, mi mindennel, mivel át kell mindent nézni, ami nem egy-két órás munka lesz. Már belekezdtünk.

Az egyik zacskóban találtam ezeket az aranyos hóembereket, annyi fénymásolt figurával, hogy nem is volt vele egyéb dolgom, mint kiosztani. (Jutott a húgomnak is, sőt még maradt is bőven. Jó lesz jövőre.)

A gyerekek nyírtak, ragasztottak, színeztek és technika óra végére el is készült a hóember mobil. Egy ideig majd a termünket díszíti. A hóemberekből kettőt-kettőt kellett nyírni, amiket utána összeragasztottak. Közé került a cérna. A hópelyheket maguk készítették, ugyanis tavaly nem nagyon jött össze elsőre a minta utáni, így nem akartam küszködni, mivel most jóval kisebbre volt szükségünk. Szép hópelyhek születtek így is.

A képen is látszik, hogy a mintadarab nagyobb, mi kisebb méretben készítettük, mivel abból volt kellő mennyiségű kéznél.

 Ha Nektek is tetszik, és szeretnétek elkészíteni, írjatok, és elküldöm a figurákat. A kicsiből 9 db van egy lapon,  a nagyobból értelemszerűen kevesebb. 
Valika! Neked pedig köszönjük!

6 Comments

  1. Pusssszantalak, drága Icusom! Megint sikerült könnyeket csalnod a szemembe, már nem is tudom hányadjára…
    Annak azért örülök, hogy még éltemben átadhattam nektek az "örökségem"! Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna, használjátok sokáig, jó egészséggel!
    A többit szóban, mert nem látok írni, "párásodik a szemüvegem"! Szeretlek benneteket!!!

Vélemény, hozzászólás?