Sziluett kép, mint anyák napi ajándék

Amikor főiskolás koromban Odesszában voltam, egy alkalommal láttam egy embert -egy sziluett művészt-, aki néhány perc alatt egy fekete papírból elkészítette bárkinek a sziluettjét. Egy kisolló segítségével. Akár fényképről is. Fantasztikus volt! Mivel más helyen festetni is lehetett, végül én amellett döntöttem. (Később aztán sajnáltam.) 
Most, az ötletek keresgélése közben számos helyen találkoztam sziluett képekkel. Gondoltam, ez nem lehet véletlen, ki kell próbálni nekünk is. 

Bár még továbbra is bizonytalan vagyok, hogy jó választás-e, de holnap készítünk egyet. Ha mégsem lesz annyira mutatós, mint a képeken, nem anyák napi ajándék lesz, csak egy munkadarab.

Előzetesként minden gyerekről készítettem egy profilképet, amit a Picasa segítségével ceruzarajzosra módosítottam. Így kevesebb tinta kell a kinyomtatáshoz, utána úgyis befestjük feketével. (Ha azt a megoldást választjuk.)

Az interneten többféle megoldást találtam sziluett készítésre, mutatom a lehetőségeket. Van, aki a fotót festi be, van aki a vászon többi részét, van aki újságpapírt vagy egyéb mintás papírt használ. (Újabb ok a dilemmára.) Ha a forrásra kattintotok, fázisfotókkal mutatják az elkészítés menetét.
1. Amikor a képet vágják ki, és a helyét festik be.
Forrás

2. Amikor a kinyírt képet festik körbe.

Forrás

3. Amikor fekete kartonból nyírják ki, és tarka háttérre ragasztják.

Forrás

4. Végül, amikor bármilyen papírból nyírják ki és fekete hátteret készítenek.

Forrás
A gyerekeknek talán egy ötödik lehetőség lenne a legegyszerűbb, amit most találtam ki: kinyírják a fényképet, amit aztán befestenek feketére, végül egy mintás papírra ragasztanak. Ez felkerül egy másik kartonra, vagy hullámpapírra, és kész. Nem hiszem, hogy túl kellene cicomázni.
Nektek tetszik az ötlet? Ha igen, próbáljátok ki!
Jó kreatívkodást!

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?