Kicsik és nagyok kulturális hete

Lassan két hete, hogy készült utoljára blogbejegyzés, ami tőlem nem egy megszokott dolog. De sajnos vagy hál’ Istennek (?) annyi dolog történt az iskolában és itthon is, hogy nem jutott idő a blogra. De most pótolom, szóval nem maradtok le semmiről.

A múlt héten immár hatodik (?) alkalommal került megrendezésre a Kicsik és nagyok kulturális hete. A programok lebonyolítása délután történt, a tanítási órák után. Ahogy a neve is mutatja, ebben részt vesz a kicsitől a nagyig, egészen a felnőttekig mindenki. Az idei kimondottan jól sikerült. Lássuk címszavakban, mi is történt a hét folyamán.
Hétfő: megnyitó
(ovisok műsora, mazsorettbemutató, musical, kulturális kavalkád)
A Látható hangok tanfolyamra tanult musical-t (Vuk) megtanítottam az osztályomnak, amit aztán ezen a napon előadtunk a megnyitó részeként.

Kedd: csapatverseny
Ezen a napon 8 fős vegyes csapatok mérték össze ügyességüket a különböző állomásokon. Az alsó tagozat épületében az ovisok, elsős és másodikos gyerekek versenyeztek. Az állomásokon a szülők is besegítettek.


Szerda: kreatív nap
Az alsó tagozat épületében alkothattak az érdeklődő tanulók. Ezzel egy időben került sor a felső tagozaton a Sport-poha-rak körzeti versenyére.

Csütörtök: sportos nap és SNI vetélkedő

Több helyszínen ügyeskedhettek ezen a napon tanulóink. Nagy volt az érdeklődés, szinte haza sem akartak menni. (Lehet, hogy nem kellene tanítani az iskolákban, akkor szívesen járnának oda a gyerekek?)
Az alsó tagozaton SNI-s körzeti verseny zajlott.

 Péntek:gyereknap
Ezen a napon reggel kezdődtek a programok. Volt itt “minden”: cukorkakeresés, pingpong, kosárlabda, foci, fejlesztő játékok, Sport-poha-rak, karaoke, csillámtetoválás. Egy kedves szülő jóvoltából az íjászattal is megismerkedhettek a gyerekek. Délben a Szülői közösség és a támogatók jóvoltából hot-dogot, kólát, csokit és jégkrémet kaptak a gyerekek. Szóval nagyon jó nap volt.

 


Vélemény, hozzászólás?