Középkori vár makettet készítettünk

Még márciusban az egyik rajzóránk témája középkori vár készítése volt, majd jött az ötlet, hogy közösen is készítsünk egyet, ami nagyobb, mutatósabb, és jó lesz egy levelezős feladathoz. Ebbe kapcsolódtak be utána a szakkörösök, így lett egyre szebb és részletesebb a mi kis várunk.

Tudom, hogy már vége a tanévnek, de az elmúlt időszakban nem jutott idő a posztolásra, viszont annyira jó lett, hogy szerettem volna Veletek is megosztani a végeredményt. Persze még mindig lehetne csinosítgatni, kiegészíteni, mert tervben volt például egy felhúzható híd és egy vízimalom “hozzáépítése” is, ami időhiány miatt nem valósult meg. 

A keresgélések révén sok ötletet mentettem el magamnak a Pinterest-en, gondoltam azokból majd összehozunk egy sajátot, de mivel a gyerekek is hoztak képeket, és végül egy nagyon megtetszett nekik, ragaszkodtak hozzá, hogy azt készítsük el. 
Így nagy lett a hasonlóság a két vár között, de azért mégsem teljesen. A vár alapanyagaként mi papírt, spatulát, illetve hurkapálcát használtunk, és hogy még látványosabb legyen, be is népesítettük. Az emberek és állatok papírgurigából illetve dugóból készültek. Egy-két részletet viszont lehagytunk, mivel a lehetőségeink és főleg az időnk korlátozott volt. 
FORRÁS

A mi munkánk:

 

 

 Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?