Búcsúajándék ötletek: 2. Diploma

Minden tanév végén oklevelet kapnak a kitűnő-vagy jeles tanulók, akik versenyeken vettek részt, illetve  aki nem mulasztott a tanév során. De nem kap oklevelet az a gyerek, aki nem vett részt versenyen, nem volt jeles, illetve mulasztott a tanév során. Pedig ők is megérdemelnék, mert valamiben ők is jók. Négy éve ezért minden tanulónak személyre szabott oklevelet készítettem.
Így kapott oklevelet a legszebb történetmesélő, a legjobb kézügyességgel rendelkező, a legjobb sportoló, az órákon legaktívabb tanuló, a legjobb matekos, a legszebben rajzoló, aki legtöbbet fejlődött olvasásból, a legjobb magatartású lány, a legkevesebbet mulasztó, a legkitartóbb, a legjobb magatartású fiú, a legsegítőkészebb, a legszebben éneklő, a legjobb helyesírású és a legszebben olvasó. Minden gyerek “leg” volt valamiben. 

A mostani osztályomban nem tudtam ilyen oklevelet kiosztani. Most ugyanis a legtöbb gyerek mindenben “leg”. Mielőtt irigyekedni kezdenétek, hogy könnyű nekem, gyorsan hozzáteszem, hogy kitűnő tanulóm csak 1 van, jeles pedig 2, de mindenki lelkiismeretesen, szorgalmasan tanult, az érdemjegyek pedig a képességeik miatt lett eltérő.
Éppen ezért most mindenki ugyanazt a “diplomát” kapta meg, ami azt igazolta, hogy a tanévben nyújtott teljesítménye miatt jogosult arra, hogy ötödikes legyen. Ez pedig feljogosítja őket arra, hogy a továbbiakban is kedvesen viselkedjenek a társaikkal, még jobb eredményeket érjenek el, legyenek lelkesek, vidámak, érdeklődőek, kreatívak.
Ha tetszik ez a fajta értékelés, készítsétek el Ti is!

Ui: A nagy érdeklődésre való tekintettel feltöltöttem a fájlt a Google Drive-ra. Elvileg innen le tudjátok tölteni: https://drive.google.com/open?id=1eCiySOrUhrOzMBdH5fd4-X3CkjUcHq4h

Ha mégsem, akkor írjatok!

9 Comments

  1. Szívesen írnám én is hogy kérném de nyomtatni nem tudnám, pedig unokámnak olyan szívesen csináltam volna egy oklevelet! Sokszor mondtam már hogy több ilyen hozzád hasonló kedves kreatív tanító nénire lenne szükség. Boldog lehet majd a szeptemberi csoport akik Téged kapnak!

    1. Kedves Éva! Szívesen küldök neked nyomtatott formában, csak írd meg privátban a címed. :))) Szeptembertől megint összevont osztállyal leszek, remélem hamar egymásra fogunk hangolódni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.