1000. bejegyzés: Régi olvasókönyvek gyűjteménye

Ez év februárjában egy nagyon jó kis oldalra bukkantam, ahonnan 36,  elsősöknek készült olvasókönyvet tudtam letölteni. A legrégebbi 1862-ből, a “legújabb” – amihez hasonló volt az én könyvem is anno- 1956-ból származott.

Azért is örültem meg neki, mert éppen valami olyan dolog után kutattam, amivel a magánhangzókat meg tudtam volna tanítani az elsősöknek. A Játékház tankönyvcsaládból tanultunk, amiből eddig mindenki megtanult minden hangot, betűt, de most, érdekes módon több tanuló keverte a magánhangzókat. És ugye ha több tanulónak gondot okoz, akkor ott más megközelítés után kell nézni. Volt egy fonomimikára épülő tankönyvem, ehhez szerettem volna még valami módszertani segédletet keresni. Így csöppentem bele a kincsesbányába. Végül találtam is módszertani könyvet, de ami még jobb, rátaláltam erre a sok kincsre. Akkor a blogon nem készült hozzá bejegyzés, csak a Facebook-on hívtam fel rá a figyelmet, aminek végül nagy nézettsége lett. (A mai napig 334495-en nézték meg, 2082-en osztották meg és remélem nem csak annak a 831 olvasónak tetszett, aki lájkolta a képet.)

Visszakeresni onnan eléggé körülményes, ezért gondoltam, hogy ezt az 1000. bejegyzést ennek az oldalnak a bemutatására szánom. Innen, a képekre való kattintással mindenki megtalálhatja.

 

Jó nézelődést!

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?