Boldogságóra február: Megküzdési stratégiák – „érzelmes” bohócok

A boldogságórai tevékenységeinkről akkor szoktam írni, amikor már megvalósítottuk a hónap témáját. Hogy most előre írok, annak két oka van. Az egyik az, hogy épp tegnap találtam az általam sokat látogatott külföldi oldalon egy nagyon jó ötletet, a másik, hogy farsangi időszak van, és amit találtam az épp egy bohóc. Így a jövő héten mi ezt fogjuk az első beszélgetés után elkészíteni.

Februári témánk a megküzdési stratégiák, ami szerintem legalább olyan nehéz lesz, mint a januári célok kitűzése és elérése volt. Kicsik ehhez még a gyerekek, mert hiába vannak céljaik, nincs akaraterejük, kitartásuk. (Valljuk be, sok felnőttnek sincs.) Ugyanez érvényes a megküzdési stratégiákra, hiszen nehezen tudják kezelni azokat a helyzeteket, amikor valami probléma, fájdalom éri őket. Remélem, a hónap végére mindenki szembe tud majd nézni, és sikeresen fogja kezelni a kihívásokat, problémákat, konfliktusokat, kudarcokat!

És akkor a kicsit hosszúra nyúlt bevezetés után lássuk a medvét! Vagyis a bohócot! A különféle érzések kifejezésére lesz nagyon jó az alábbi forgatható bohóc, így a beszélgetéseink alkalmával biztosan sokszor fogjuk használni. Az eredetit ITT és ITT találod.

Ha tetszik az ötlet, készítsd el Te is a gyerkőcökkel, hiszen nem csak a boldogságórákhoz használhatod, hanem az óra végi értékelésekhez, vagy csak készítsétek el egyszerűen azért, mert tetszik!

Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?