Boldog új évet! 2020

Mielőtt bárki összegzésre, számvetésre gondolna, elárulom, nem az lesz. Nagyon mozgalmas éven vagyok túl, de idén ez a valós életben volt jellemző, így a honlap kicsit mostohagyerekké vált az én drága unokáim mellett. Ma viszont „szabadnapos” voltam, így készítettem az újévre, az új év első napjaira néhány feladatlapot. Mutatom is.

Egy – két éve készítettem az alábbi újévi tervezőket, amit ma aktualizáltam. Nagyon jól szórakoztak pár éve ezzel a tanítványaim, bár néhány dolog nehéznek bizonyult számukra. Kíváncsi leszek, idén mennyivel lesz könnyebb kitölteni.

Matematikára is készítettem néhány feladatot. Az első kettő a szorzótáblára épül, megoldásában végül is ugyanaz, csak miután kész lettem az elsővel, rájöttem, hogy mennyivel jobban nézne ki ünnepélyesebb külsővel. (Legalább is nekem a 2. tetszetősebb.) Mivel gond van nálunk szorzótábla terén, így talán élvezetesebb lesz a gyakorlás!

Ennél a feladatnál a kódok alapján kell a mezőket színezni:

Remélem, elnyeri a tetszésed valamelyik feladat, és elkészíted az osztályoddal, vagy a gyermekeddel!

Mi mást mondhatnék még zárszóként? Mindenkinek, aki ebben az évben velem tartott, nagyon boldog, egészségben, szeretetben, örömökben, sikerélményekben gazdag új évet kívánok!

Vélemény, hozzászólás?