Tanulmányi munka értékelése: Hupikék törpikés gyűjtőfüzet, matricák

Az utolsó előtti bejegyzésem, – amelyben a Hupikék törpikés tanulmányi munka értékelőről írtam,- több mint egy hónapja készült. Sajnos a ház körüli teendők annyira lekötöttek, lekötnek, hogy hiába a szándék, hogy írok, mire géphez kerülnék, már annyira késő van, hogy az eszem sem fog. Így aztán, bár hetekkel ezelőtt elkészültek az akkori posztban ígért gyűjtőfüzetek, sőt már az első matricák is bekerültek, poszt nem lett belőle. Mostanáig. Ma ugyanis ideiglenesen nincs olyan sok dolgom, így megpróbálom pótolni az elmúlt hetek tevékenységeit. Nem lesz sok sajnos (mert annyi időm továbbra sincs), de remélem, hogy már csak két-három hét, és teljesen „visszatérhetek” e kedves elfoglaltságomhoz.

 

Időhiány miatt szeptember elején-közepén arra gondoltam, hogy nem én készítem el a gyerekeknek a gyűjtőfüzetet, hanem majd ők maguk. Elég „nagyok” már hozzá, meg ugye a szülinapi tabló házikóiból ötletet is meríthetnek. Az meg csak utána tudatosult bennem, hogy így mennyivel nagyobb becsben lesznek azok a gyűjtőfüzetek. Milyen jó, ha az embernek kevés az ideje!

A Pinterest-en többféle házat is találtam, most kivételesen a legegyszerűbbet választottam ki, hiszen csak a körvonalára volt szükségem, a ház dekorálása a gyerekek fantáziájára volt bízva.

Ez a házikó tetszett a legjobban, így ebből nyomtattam néhányat sablonnak.  (A képre kattintva te is eljuthatsz a forráshoz.)

 

A gyerekek félbehajtották a rajzlapot, a hajtáshoz illesztették a gomba alját, és úgy rajzolták körül, majd nyírták ki a gombaházikót. (Már akinek sikerült, mert volt aki az ellenkező oldalra rajzolt, hiába mutattam meg, hogy hová, hogyan kell.) Ezek után kellően kidekorálták, és színezték a ház elejét és hátulját, ügyelve arra, hogy a ház falának és tetejének színe ugyanolyan legyen. Bár azt hittem, hogy ez egyszerű, és nyilvánvaló, nem mindenki volt ezen a véleményen. Sebaj, a lényeg, hogy óra végére mindenki elkészült.

 

A matricákkal most olyan nagy szerencsém volt, hogy nem kellett formázni semmit, a talált képet egyszerűen Word-be illesztettem, és kinyomtattam. (A képre kattintva te is eljuthatsz a forráshoz, ahol még több nyomtatható képet találhatsz.)

Ha Te is szeretnél hasonló módon értékelni, motiválni, csak nyomtasd ki a képeket és vesd be őket!

Nálunk nagy sikere van.

 

Vélemény, hozzászólás?