Szerkeszthető hóemberes társasjáték

Évek óta követek jó pár külföldi bloggert, honlap szerkesztőt, akik rendszeresen küldik a hírleveleiket. Ez azért nagyon jó, mert ha éppen kifogynék az ötletekből, szembe jön velem néhány olyan oldal, amit csak magyarosítani kell, és már lehet is használni. Ma az egyik hírlevél egy olyan társasjátékot tartalmazott, amelyet mindenki a kedvére alakíthat, az adott korosztálynak, tantárgynak, tananyagnak megfelelően.

Erről van szó:

Ha lementetted a gépedre a pdf-es anyagot, a 4. oldalon található 12 téglalapba írj szavakat, számokat, vagy amit éppen akarsz! A szavak, számok rögtön bekerülnek a társasjáték mezőibe. Sajnos a módosítást nem tudod lementeni, ezért két dolgot tehetsz: vagy gyorsan kinyomtatod (színesben, vagy feketében), vagy valamilyen képformátumban (pl. jpg) elmented a munkádat. Én az utóbbit választottam, és egyúttal a Paintban lecseréltem az „End” szót.

Harmadikban most mi az igékkel és a személyes névmásokkal foglalkozunk, ezért kis tanítványaim számára ez a társas készült. A feladat pedig az lesz, hogy miután dobnak a dobókockával, egy olyan igét kell mondaniuk, ami illik a mezőn lévő személyes névmáshoz. Megszabhatjuk, hogy milyen módban és milyen időben álljanak az igék, de ugye, mivel a gyerkőcök még csak harmadikosok, az igemód nem tananyag.

Másodikban a magánhangzók időtartama a tananyag, másodikosaim egy ilyen társassal fognak hétfőn játszani. Nekik az lesz a feladat, hogy mondjanak olyan szavakat, amelyekben az adott magánhangzó szerepel. Mindkét osztály mondatot is alkothat az adott szóval.

Mivel lassan kezdjük a másodikosokkal a szorzótáblát, és hogy lásd, csak a fantáziád szabhat határt a lehetőségekben, készítettem egy szorzótársast is.

Remélem neked is elnyerte a tetszésedet ez a társasjáték, és Te is készítesz egyet, kettőt a gyerkőceidnek!

Jó játékot, jó tanulást!

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?