Szerkeszthető oklevelek bármilyen alkalomra

Tegnap matek órán a testeket tanultuk. Emlékeztem, hogy van egy olyan oldal, ahonnan különböző testek hálóit lehet kinyomtatni. Mikor nagy nehezen rátaláltam, észrevettem, hogy sok számos feladatgeneráló mellett oklevél készítésre alkalmas felülete is van. Nagyon megörültem neki, hiszen közeledik a tanév vége, illetve a múlt pénteken Madarak és fák napja vetélkedő volt nálunk, így pikk-pakk megszerkesztettem két oklevelet.

Eddig jutottam a bejegyzéssel májusban, aztán valahogy megfeledkeztem róla. Most viszont szeretném megmutatni a használatát, mivel lassan, de biztosan telnek a napok, és csak azt vesszük majd észre, hogy ismét becsengetnek.

Nagyon könnyű a használata, ezért úgy gondolom, hogy felesleges a sok beszéddel túlbonyolítani, így mutatok egy képet, amire ráírtam, hogy melyik gomb mire való.

A gombokra kattintva újabb ablakok nyílnak meg, ahol kedvedre válogathatsz a betű típusa, színe, stb közül. Én szeretek saját oklevelet összerakni, de ha nincs időd, kedved, a sárga gombra kattintva mutat néhány kész sablont. Persze tartalommal megtölteni akkor is neked kell, az Edit Text gombra kattintva.

Én nem írom névre szólóan az okleveleket, hiszen általában otthon nyomtatok a versenyek előtt, de ha te úgy szeretnéd, 5 nevet tudsz egyszerre begépelni, a zöld gombra kattintva.

A fotó és szimbólum keresése az interneten történő keresést jelenti, ha rákattintasz a „fotó keresése” gombra újabb ablak jön be, ahol begépeled, hogy milyen képet keresel, majd választhatsz a Pixabay vagy a Flickr képei közül. Ugyanez az eljárás a szimbólumoknál is. A Clipart a program rajzai között enged keresgélni, témák szerint. Viszont ha saját képet szeretnél, akkor válaszd a 4. gombot!

Ha mindent megterveztél, és rákattintottál a „Finish” gombra, mutatja a kész oklevelet. Ha valami nem tetszik, módosíthatsz rajta, majd ha kész minden, a „Print Prewiev”-ra kattintva választhatsz az azonnali nyomtatás vagy a mentés között. Ugye, milyen egyszerű?

Vélemény, hozzászólás?