Manókás adventi naptár

Idén szakítottam az évtizedes hagyománnyal és nem vécégurigából készítettünk az osztályommal adventi naptárt, hanem színes papírból. Ennek két oka is volt:

1. Olyan sokan vagyunk, és annyira kevés a hely, hogy nem akartam egy padot még bevinni a terembe, amin elfértek volna a papírguris figurák, és az az igazság, hogy nem is találtam olyat, ami magával ragadott volna.

2. Egy külföldi facebook-os oldalon, amit már régóta követek, olyan aranyos kis manócskákat hajtogatott Reny, hogy muszáj volt elkészíteni. (Aztán persze cuki gyertyákat is készített, ami tökéletes lett volna, de sajnos azt csak ma tette közzé. Viszont a csoportban megosztottam a videót, hátha valaki holnap fog nekiállni az adventi naptár készítésének, meg jó lesz az még nekem is.)

Kétféle manót is készített, és bevallom mind a kettő nagyon egyszerű (nekem), az osztályom kézügyességét figyelembe véve ezt az egyszerűbb manócskát választottam. Így legalább az óra végére mindenki elkészült vele. Hétfőn fogom a falra, vagy a faliújságra kitenni, és akkor veszi kezdetét nálunk a nagy visszaszámlálás. (Én már alig várom.)

Ha tetszik az ötlet, készítsd el Te is! Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?