Csendeskönyv 2 éves babáknak

Pár évvel ezelőtt, véletlenül találtam rá a csendeskönyvre egy külföldi oldalon, ami nagyon tetszett, és elhatároztam, hogy amint unokáim lesznek, biztosan készítek nekik egyet. Sok sablont mentettem le, aztán az AliExpress-en láttam, hogy pár ezer forintért lehet rendelni, előre kiszabott, minden plusz anyaggal ellátott csendeskönyv alapot. Rögtön rendeltem is hármat. Gondoltam, a háromból kihozok majd négyet, a négy unokámnak.

Karácsonyra szerettem volna meglepni vele a három „nagyobbat”, de különböző okok miatt csúszott a könyv elkészítése. Tegnap viszont (mivel éppen dúl a tavaszi szünet) sikerült elkészülnöm az ikrekével, így arra gondoltam, megmutatom, milyen lett. Hátha Te is kedvet kapsz egy hasonló elkészítéséhez!

A készítés során felhasználtam a megrendelt anyagokat, illetve néhány egyéb ötlettel dobtam még fel a könyveket.

Panni könyve:

Jázmin könyve:

És hogy mi mindent fejleszt ez a könyv? Csak néhány példát mondok: fejlődik a kézügyességük, szem-kéz koordinációjuk,  kreativitásuk, szókincsük. Megtanulnak cipőt kötni, kabátot begombolni. A könyv segíti a színek, formák tanulását, a számolást, tájékozódást térben, síkban, időben.