Webáruház a sucikán: Baglyos szókártyák az időbeli tájékozódás gyakorlásához

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a honlappal. Beindítjuk webáruházunkat, mellyel segíteni szeretnénk Szülőnek, Kollégának egyaránt a mindennapi tanulásban, játékban. Mivel ez még számomra is új dolog, bele kell jönnöm az egészbe, de ígérem, igyekezni fogok, hogy minden igényt ki tudjak elégíteni.

A tanévhez közeledve elsőként egy baglyos szókártyacsomagot készítettem az időbeli tájékozódás gyakorlásához, rögtön 3 féle megoldásban: színes háttérrel, fehér alapon, és színezős változatban, hogy mindenki a legjobbat tudja kiválasztani a saját és gyermeke, tanítványa számára.

Az idő a valóság változásának, mozgásának egyik alapvető jellemzője, létformája. Az idő múlásának felismerése, az időtartam becslése, az időben való tájékozódás és meghatározás, valamint   az   idő   fogalmának  kialakulása  a   gyermek tapasztalataira támaszkodó gondolkodás eredménye. Sokan meg sem gondolják, hogy mennyire összefügg az időbeli tájékozódás az olvasással vagy éppen a helyesírással (hangok időtartama, hosszú-rövid magánhangzók helyes ejtése, szavak írása).

Az időbeli tájékozódás sok gyermeknek nehézséget jelent, ezért fontos, hogy játékosan gyakoroljuk a hónapokat, napokat, évszakokat, vagy az órát. Az iskolai tanórákon (főleg első osztályban) párhuzamosan tanítjuk a sorrendiséget (napok, évszakok, hónapok) és az idői fogalmakat (tegnapelőtt, tegnap, ma holnap, holnapután, stb.), de az otthoni gyakorlás is nagyon fontos!

Ehhez nyújt segítséget szülőnek, kollégának az alábbi anyag. A csomag tartalmazza a évek, hónapok és a hét napjainak színes baglyokkal ellátott kártyáit, a dátumokkal. Csak nyomtasd ki, lamináld és használd évről évre!

Itt tudod kiválasztani és megrendelni a csomagot: https://sucika67.hu/uzlet/